הגננת אושרית יוסף מגן דרור בירושלים סיפרה:
נתנו לילדים משימת אתגר והיא להכין יחד עם הוריהם קופסא מספרת על אחד מסיפורי פיג'מה שחולקו עד כה והם: סבא בישל מרק, הבלאגן שלי ואוי לא גורג. ההוראה הייתה להכין דמויות בקופסא, לקשט את הקופסא, להוסיף מלל מהסיפור, מוסר השכל וכיד הדימיון הטובה. רוב הילדים הביאו קופסא המספרת את הסיפור של סבא בישל מרק.
הגננת טליה רוטשטיין מגן פרדס בפתח תקווה מספרת על הפעילות בגן שלהם:
לאחר שסיפרנו את הסיפור לילדים מספר פעמים, שוחחנו עליו ונהנו ממנו.
החלטנו צוות הגן לקחת את רעיון האירוח מהספר ולארח ביום חורפי קר את אנשי השכונה לארוחת מרקים מחממת לב וטעימה. הילדים קיבלו משימות שאת חלקן הכינו עם ההורים בבית וחלק בגן.
להכין מרקים, לצייר ולכתוב מתכוני מרק, להכין הזמנות לתלייה ברחבי השכונה, המטרה שהילדים יחוו את הספר בעצמם, ילמדו לחבר ולחסר (כל קערית עלתה בין 2-4 ₪) ויתרמו לקהילה שלהם.
ההיענות ושיתוף הפעולה של ההורים והמשפחות היו מוצלחים מאד, המון סירי מרק טעימים, הרבה אורחים, שקדי מרק, אטריות ואפילו גננת מיתולוגית שגידלה הורים שכיום ילדיהם בגן, הגיעו לאירוע. היה חם בלב וחם בגן.
אספנו 400 ₪ איתם נקנה שתילים, שיחים ועץ לשתילה מסביב לגן, בשכונה. עוד תמונות מהפעילות אפשר לראות בגלריה
קוקי סלומון מגן הגר, גן דו-לשוני בבאר שבע כותבת לנו:
כאשר סבא הזמין אנשים לאכול ובסוף לא נשארה אפילו טיפת מרק סבא לא נהיה עצוב, להפך - הוא שמח. ערך הנתינה והתמורה עולה מהסיפור. כל-כך חימם לו את הלב לראות שכולם באו ואכלו. דיברנו על התנדבות ונתינה ומה אנו מקבלים בתמורה...
דברנו על עזרה למבוגרים וביקור אצלם, ההכרה בהם והאכפתיות. הכנסת אורחים במקומות שחיים בהם מבוגרים חשובה מאוד מכיוון שהם זקנים, לא עובדים ונמצאים "תמיד בבית", כמו הסבא בסיפור . דיברנו גם כמה נעים לסבים שהנכדים באים לבקר (הילדים שיתפו בסיפורים וחוויות אישיות שלהם). המחזנו את המתרחש בקבוצה. הילדים ציירו סיר עם מרק גדול הדומה לתמונת הכריכה בסיפור. בסופה של פעילות התפנקנו (כמו שרואים בתמונות בבחירה בקהילת באר-שבע או בבחירת הספר 'סבא בישל מרק' ) – במרק חם וטעים שהכינה לנו הסייעת.
"ניצלנו" את הסיפור גם כדי ללמד מהו מספר סידורי (ראשון שני שלישי וכד'). עוד דברים שאפשר לעשות: להכין דמויות לפינת תאטרון (דמות מצויירת על בריסטול מחוברת למקל ארטיק).
בעת חלוקת הספר הכנו לילדים סימנייה ובתוכה מתכון להכנת מרק אפונה -צרפתי לכם דוגמה למתכון על סימניה. את הסימנייה הכנסנו בין דפי הספר.
מורן בינדר, מנהלת גן גורים באור עקיבא מספרת:
שוחחנו על עונת החורף ועל מזון שכיף לאכול בחורף, החלטנו להכין מרק ירקות (הסיבה לבחירה נעוצה ברצון להכניס למרק רכיבים שיסופקו על ידי כל ילדי הגן). ביקשתי מההורים לשלוח ירק המתאים להכנת מרק, כמו גם תוספות (איטריות, שקדי מרק...). ההורים שיתפו פעולה ושלחו מגוון ירקות. שיימנו את הירקות, מיינו אותם לפי צבע וגודל, שוחחנו על ירקות אחרים שאינם מתאימים להכנת מרק (חסה, מלפפון...). הילדים סייעו בחיתוך הירקות והמרק התבשל לאורך זמן. בסיום נהננו מאכילת מרק ירקות טעים. יום למחרת הזכרנו את תהליך הכנת המרק ועלה הצורך לכתוב מתכון. הילדים שחזרו את הירקות שהוכנסו למרק, אני כתבתי והם הוסיפו איורים מתאימים.
תמונות מהפעילות ניתן לראות בגלריה תחת קהילת "אור עקיבא" ו/או תחת כותר הספר סבא בישל מרק.
הגננת חגית רחימי והסייעת אורית דיין מגן "יש לי חבר" בראשון לציון שיתפו אותנו:
לפני כשבועיים עבדנו בגן על נושא החורף. ספרתי לילדים את הספר "סבא בישל מרק" שאחד הילדים הביא מאחיו הצעיר שקיבל אותו בגן .
בעקבות הסיפור הכנו את המרק של סבא ואז בעקבות ההתלהבות פתחנו בגן מרקייה.
עוד מהפעילות ניתן לראות בגלריה של הספר.
דיה קונפינו גננת גן אורנים בבאר שבע משתפת:
בעקבות הסיפור "סבא בישל מרק", במרכז השולחן הונחו ירקות אותם הביאו הילדים לגן עבור הכנת מרק ירקות. את הירקות אשר יכנסו למרק בחרו הילדים במפגשים קודמים.
כל ילד קיבל דף צביעה ובו סיר. הילדים הפכו ל"שפים צעירים" והמציאו מתכונים משלהם. הם התבוננו בירקות השונים ובחרו מה ייכנס למרק שלהם ובאיזו כמות. כל ילד "שף" קיבל את הספר בצירוף מתכון אישי.
ריקי זנדני גננת בגן אלון נביר-בנים משתפת:
הילדים ציירו, גזרו והדביקו ירקות בסיר המרק.
בנוסף קטפנו ירקות מגינת הירק שלנו ובישלנו מרק ירקות.
הגננת יפעת שוקרון מגן שניר בבאר שבע שיתפה אותנו בחוויות מהספר:
קראתי לילדים את הספר במסגרת פעילות לימודית לקראת יום המשפחה. הילדים סיפרו על חוויות אישיות
עם סבא וסבתא ומה מיוחד בסבא וסבתא שלהם.
קראנו גם את הסיפור סבתא של חנה בננה בישלה דייסה / אורה איל (שקיבלנו בשנה שעברה)
וערכנו השוואה בין הספרים.
לסיכום הפעילויות סביב הספר ביקשתי מההורים לשלוח תמונה של ילדם עם סבא וסבתא. כל ילד קיבל את התמונה שלו מודפסת על דף והתבקש לצייר בסיר את המאכל שהוא אוהב לאכול אצל סבא וסבתא.