קבוצת סטודנטים במכללת דוד ילין העמידה את ספריית פיג'מה כציר מארגן לעבודתה בגנים. במסגרת זו כותבת אלינו הסטודנטית קייט דויטש:
"הנה הלוח שהכנו בגן ורד בירושלים בעקבות הספר "איך לרפא כנף שבורה" מה שעוזר לי להרגיש טוב כשאני חולה. קייט ודפנה, שנה ג', מכללת דוד ילין ".
קרן פילוסוף, מנהלת גן סייפן מהישוב ברקן שיתפה אותנו במכתב ששלחה להורים:
"הורים יקרים שלום,
היום קיבלו הילדים לביתם את הספר "איך לרפא כנף שבורה" של בוב גרהם, כחלק מתכנית ספריית פיג'מה הנפלאה.
במהלך השבוע קראנו את הסיפור מספר פעמים, הסברנו את הסיפור במילים קצת יותר ופשוטות ושוחחנו בנושא (מדוע רק ביל שם לב לציפור שנפצעה? מה זה לרפא? איך ניתן לרפא את הציפור? האם ביל יכול להשאיר את הציפור בביתו לתמיד? איך ביל הרגיש כאשר הוא שיחרר את הציפור ולמה? כיצד הציפור הרגישה כאשר ביל שיחרר אותה ולמה? וכו'...).
כדי לסיים את העיסוק בנושא, הבאתי היום לגן ציפור מבית החולים לחיות בר בספארי. הציפור נפצעה וטופלה בבית החולים שבספארי ואנו זכינו לשחררה חזרה לטבע. הילדים היו נלהבים מאד, התעניינו ושמחו לשחררה כפי שעשה ביל".
מצורפות תמונות מפעילות שחרור הציפור.
הגננות אילנית ושרה מגן כוכב שיתפו בפעילות הבאה:
בעקבות הסיפור הנפלא, הכנו בגן מגדיר ציפורים נפלא והכנו קובץ יצירה של ינשופים, בעקבות פעילות בנושא ינשופים.
תודה לכם. אתם ממש נפלאים ומעשירים את עולמם של הילדים. יישר כוח!
תודה ללימור סלומון הגננת של גן ״אגוז״ ביישוב מיתר, ששיתפה אותנו בחוויית אחת ממשפחות הגן בעקבות הספר (קראו עד הסוף!) ותודה מיוחדת לאביתר ומשפחתו.
שלום רב,
ברצוני לשתף אתכם בחוויה של אחד הילדים בגני.
כשקיבלנו את הספר ״איך לרפא כנף שבורה״ שחולק לגני טרום החובה במסגרת ״ספריית פיג'מה", היו לי מעט התלבטויות לגביו. האיורים יפהפיים ומעבירים היטב את הכתוב, יחד עם זאת הרגשתי אי נוחות קלה. הכתוב די קשה, כיצד אספר את הסיפור לילדים? איזו חוויה תהיה להם?
לאחר שהעמקתי יותר בכתוב ובאיורים החלטתי לספר זאת בקבוצות קטנות ולהתייחס לאיורים שמביעים הרבה יותר ומוסיפים נדבך נוסף מעבר. הילדים היו מאוד קשובים, דרוכים והביעו עניין רב. שוחחנו על מעשיו של הילד, על האנשים שעברו על פני הציפור, הילדים סיפרו כיצד מצאו צב וטיפלו בו, כיצד הם מטפלים בבעלי החיים הפרטיים שלהם, הבנו שלעתים בעלי חיים חסרי אונים וביכולתנו לעזור. ביום שישי חילקתי את הספרים לבתי הילדים.
ביום ראשון הגיעו ילד ואביו לגן וסיפרו סיפור מדהים. ביקשתי מהאב שיגולל את הסיפור בכתב ויאשר לי לשתף אתכם בחוויה. האב כתב וצרף תמונות וכמובן אישר לי לשתפכם. אז הנה הסיפור של אביתר שמי הלומד בגני, גן ״אגוז״ ביישוב מיתר:
"לימור הגננת שלום רב,
ביום שישי בצהריים חזר אביתר מהגן עם הספר "איך לרפא כנף שבורה". באותו הערב קראו אמא ואביתר את הסיפור ביחד לאחר הארוחה, אביתר הקשיב קשב רב לסיפור. ביום שבת בבוקר יצאנו אביתר ואני בליווי סבא ראובן לטיול קצר בטיילת המקבילה לנחל חברון שליד ביתנו. במהלך הטיול הבחין אביתר בנחליאלי קטן הנמצא בתוך שלולית מים והנאחז בענפי שיח תחתיו. הנחליאלי לא הצליח להתעופף ובכל פעם שניסה נפל לתוך המים וחוזר חלילה. לא היה ספק כי הנחליאלי היה במצוקה ומותש לחלוטין, רגלו הייתה תפוסה בתוך פקעת קוצנית וקשורה בסבך שערות וחוטים שנכרכו סביב רגלו. בזהירות רבה התקרבתי לציפור שבתוך השלולית ותוך שהיא מפרפרת בין ידיי ובין קריאות השמחה של אביתר, הצלחתי לשחרר את רגלה התפוסה מבלי לפגוע בה. בשלב זה הנחליאלי עדיין לא הצליח לעוף, גופו היה רטוב וכנפיו רטובות מכדי להתרומם ולעוף. אביתר ואני החלטנו לקחת את הציפור לביתנו ולטפל בה עד אשר תתאושש. (היית צריכה לראות כיצד קרנו פניו של אביתר מאושר) .בשיתוף פעולה עם אביתר לקחנו קופסא גדולה, הנחנו בה את הציפור, דאגנו למים לשתיה, אביתר דאג להביא פירורי לחם וביסקוויטים. הנחנו את הנחליאלי בשמש הבוקר הנעימה עד אשר יתאושש. אביתר אירח לציפור חברה ודאג לה מאוד תוך שהוא מלטף אותה ומדבר אליה. הופתענו ושמחנו מאוד כאשר אביתר על דעת עצמו ניגש והביא את הספר שזה אתמול הביא איתו מהגן, התיישב ליד הנחליאלי והחל מספר לו את הסיפור הן מתוך הספר והן מתוך החוויה שהוא אך חווה. אחר מספר שעות התאוששה הציפור, פרשה כנפיה ועפה לה. בטוחני שאביתר חווה חוויה שלא ישכח אותה זמן רב וכן לקח חשוב מאוד".
בברכה, אבי ואביתר שמי