הגננת המשלימה טל אלקובי מגן אשל ביבנה מספרת על פעילותה בעקבות הספר: "שוחחנו על רבי עקיבא אודותיו וקורותיו, על היכולת ועל כוח הרצון, שיחקנו במשחקי אותיות ולבסוף יצרנו באר. מצורפים ציורי הילדים.
שרה עזיזי, גננת גן רימון מהישוב אדם (גבע בנימין) שיתפה בפעילות יפה: "הכנו עם הילדים "באר". השתמשנו בחצי חבית ישנה אותה צבעו הילדים והדביקו עליה "אבנים" העשויות מקלקר צבוע. כל אחד מהילדים בחר אות וכתב אותה על דף נייר. את הדפים
הדבקנו בחלקה הפנימי של החבית אותה הנחנו באמצע המפגש והילדים הציגו את עלילת הסיפור".
הגננת רחל קורן מגן האלון בתל מונד יזמה שת"פ עם ביה"ס: "הזמנו את ילדי כיתה ו' וביחד קראנו את הסיפור, ילד ובוגר. הכנו באר וכבשים מפלסטלינה וצמר גפן וכתבנו את הפתגם: "לא הביישן למד". את הפתגם עיטרנו ולסיום שרנו את השיר על רבי עקיבא. היה מדהים!"
רות צרור, גננת גן הפרדס בקריית אונו משתפת: "הילדים עבדו בקבוצות והכינו באר. בתוך הבאר הכניסו אותיות ולאחר מכן הוציא כל ילד אות ואמר מילה שהוא מכיר באות שלקח והילדים הרכיבו מהאותיות את שמותיהם. בהמשך למדנו את הפתגם: "אבנים שחקו מים". שוחחנו על האבן באמנות והילדים קישטו חלוקי נחל בטושים ודבקיות אותם הנחתי בפינת האמנות. מידי בוקר הרכיבו הילדים מן האבנים תצרפים ובמהלך השבוע הוסיפו אבנים בצורות שונות שאספו בחצר".
מיטל שוורץ, גננת גן דקל מנתיב העשרה מספרת: "יצאנו לסיור בסביבת הגן לחיפוש אבנים שונות. מצאנו אבנים שונות, חלקן ליד מקור מים. בנוסף הביאו הילדים לגן אבנים שאספו בטיולים משפחתיים (מהכינרת, מחוף הים). הנחנו את האבנים בתצוגה בפינת הטבע וחקרנו אותן בזכוכית מגדלת. בדקנו אלו אבנים נשחקו יותר. ניהלנו דיון בקבוצה ובמליאה על כוחם של המים ועל החשיבות בהתמדה, בעקביות, בכוח רצון ובדבקות במטרה".
הגננת מזל זיני ערכה פעילות בגן הרואה ברמלה שהובילה לשיתוף פעולה עם הספרייה העירונית: "הכנו עם הילדים את הדמויות המופיעות בסיפור ולשם כך השתמשנו בחומרים שונים: עיסת נייר, חומרים ממוחזרים, ציור, הדבקה, מריחת פלסטלינה. הילדים כתבו את האותיות ואת שם הסיפור והצגנו את התוצרים בתערוכה שנערכה בספרייה העירונית".
ילדי גן נופר ברחובות נהנו מאוד להכין עם הגננת ברכה זלץ באר גדולה משותפת עשויה מחימר. בתוך הבאר חרטו הילדים אותיות ו"דגו" ממנה באמצעות חכה מילים "קשות" ופתגמים מהסיפור שהיו צריכים להסבירם ולספר באיזה הקשר נאמרו.
הגננת אורה זהבי מגן זיו בנווה זיו בחרה לערוך פעילות סביב הצד האמנותי של הספר: "התייחסתי לטכניקה בה נעשו האיורים. הילדים חרטו איורים משלהם ע"ג דף שנצבע בשחור ומתחתיו צבעי פנדה. הצגתי עבודת אמנות של הצייר מרדכי ארדון שנעשתה בטכניקה זו וכן תמונת דיונות קטנה של פול קלה, להנאתם הרבה של הילדים".
שפע של פעילויות בגן סביב הספר הפעילה הגננת רות צרור מגן הפרדס בקריית אונו: "הילדים הכינו באר בקבוצות ובתוכה הם הכניסו אותיות. בכל פעם ילד הוציא אות והיה אמור לומר מילה שהוא מכיר באות שיצאה. לאחר מכן הילדים הרכיבו את שמותיהם מהאותיות. בשבוע השני למדנו את האימרה "אבנים שחקו מים".
שוחחנו על האבן באמנות, הילדים קישטו חלוקי נחל בטושים ובדבקיות והנחתי אותן בפינת האמנות. מידי בקר הילדים הרכיבו תצרפים מן האבנים, במהלך אותו שבוע הילדים הוסיפו אבנים בצורות שונות מן החצר.
ערכנו פעילות בנושא המים: הסבר והעשרה על תכונות המים, ניסויים של חומרים מה צף ומה שוקע. סיפרתי את הסיפור "טיפה בים" של יורם טהר לב ולאחר מכן ערכנו ניסויים: צף או שוקע? שוחחנו על המים ועל חשיבותם, כיצד נחסוך במים. הילדים הביאו שפע של תמונות של סביבות מים . פיתחנו שיחה היכן יש מים. לאיזה צורך? באיזה נסיבות אנו משתמשים במים? מה יקרה אם לא יהיו מים? הוספנו תמונות של אמנים בנושא המים. כל ילד הכין יצירה - באר והכנת דג מצלחות קרטון, עם עיניים זזות . כל ילד דג אותיות או מילים או משפטים שהוא הכין. שוחחנו על הימים שיש בארצנו - ים כינרת, ים המלח, ים סוף, ים התיכון".
קרן מוסאי, גננת גן הדר ברמת השרון: "נתתי לילדים כתב סתרים עם מחסן מילים והילדים היו צריכים לגלות מה כתוב".
ענת מרק מגן אירוסים קריית עקרון כתבה לנו: "הילדים הכינו/יצרו את דמויות הסיפור, בתלת מימד (באר, כבשים, רועה). כתבו תקציר לספור. הנחנו את הדגם על פוליגל ודשא סינטטי והדגם הוצג בספריה העירונית בליווי הספר".
מספרת מיטל שוורץ גננת גן הדקל בנתיב העשרה: "יצאנו לסיור בסביבת הגן לחיפוש אבנים שונות. מצאנו מספר אבנים, חלקם ליד מקור מים. כמו כן הילדים הביאו לגן אבנים שונות אשר אספו בטיולים (מהכינרת, מחוף הים) הנחנו את האבנים בתצוגה בפינת טבע וחקרנו אותם בזכוכית מגדלת, בדקנו אילו אבנים נשחקו יותר, אילו פחות. ניהלנו דיון בקבוצה ובמליאה על כוחם של המים ועל החשיבות בהתמדה, בעקביות, בכוח רצון ובדבקות במטרה".